vissza a desztinációhoz

Kanári-szigetek


A Kanári-szigeteket 7 nagyobb méretű, vulkanikus eredetű sziget alkotja. Az Atlanti óceánon helyezkednek el, Nyugat-Afrika partjaival szemben, a nemzetközi turizmus kedvelt célpontjai, Spanyoloroszágtól kb. 1100 km távolságra. A szigetcsoport 2 megyére osztott: Las Palmas, akinek fennhatósága alá tartozik Gran Canaria, Lanzarote és Fuerteventura. Santa Cruz  de Teneriféhez tartozik Teneriffe, La Palma, La Gomera, és El Hierro. Két fővárossal rendelkezik: Las Palmas de Gran Canaria és Santa Cruz de Tenerife.

 

Tenerife:

A Kanári-szigetek 7 tagja közül legnagyobb Teneriffe. Vulkanikus eredetű, területén több működő vulkánnal, váltakozó felszíne csodálatra méltó, éghajlata enyhe, az őszi és téli hónapokat is beleértve (az évi áltlaghőmérséklet 24 fok). Az örök tavasz szigete 2 főbb turisztikai központra oszlik: északokon Puerto de la Cruz (a karneváljáról híres)  és a déli Playa de Las Americas. Irígylésre méltó klímáján kívül rengeteg lehetőséget nyújt a természet kedvelői számára a közeli La Gomera szigete – érintetlen természeti szépsége miatt az Unesco részét képezi. Akik a nyaralás alatt pihenni szeretne és egy kicsit sportolni azok Teneriffen megtalálnak minden kedvükre valót.

 

Gran Canaria:

Gran Canaria felszíne meglehetősen változatos: a Szaharához hasonlatos homokdűnék, tavakkal gazdagított völgyek, az Alpok szikláiktól csak a banán és avokádóültetvények különböztetik meg.Magas és szűk, kanyonszerű szorosok, meredek, lélegzetelállító sziklák az óceán lábainál, lávaalapú tengerpartok, köves szakaszok kaktuszokkal övezve. Legismertebb helységei a főváros, Las Palmas, Maspalomas, Malpais, Arucas és Playa de Ingles. Nem hiányoznak a sportoláshoz szükséges helyszínek mint golf- és teniszpályák, szörf és windszörf – gyakran neves versenyek helyszíne – valamint horgászatra alkalmas szakaszok. Kulturális események és helyi tradicionális ünnepek fogadják az ide látogatókat.


Lanzarote:

Kb. 100 km-re az afrikai partoktól fekvő vulkanikus eredetű sziget. Meglepő élményt nyújt a szubtrópusi növényzet mellett elterülő láva alapú sziklák és aranyszínű homokkal borított strandok kontrasztja. Meleg, száraz éghajlat jellemzi ritka csapadékkal, állandó napsütéssel, ideális a tengerparti nyaralást kedvelők számára. A világörökség részét képezi az érintetlen , már-már primitív természete miatt

 

Fuerteventura:
Fuerteventura a második legnagyobb, de legkevésbé ismertebb szigete a Kanári-szigetcsoportnak. Enyhe éghajlatát, ami egész évben jellemzi az afrikai kontinens közelségének köszönheti. Partjait fehér és aranyszínű homok borítja, a tengervíz kristálytiszta. A sziget belseje kopár, oázisok és pálmaerdők, aprócska kikötővel ellátott halászfaluk törik meg. Leginkább azoknak ajánlott e sziget, akik a modern élet felgyorsult ritmusától távol, a pihenésre vágynak.
A legismertebb helyszínek: Corralejo, Caleta de Fuste, Playa Jandia, Playa Barca, La Oliva, Majanicho.