vissza a térségekhez

Görögország


A nyugati civilizáció és kultúra egyik bölcsője Görögország. A kultárán kívül csodálatos tájak és a Homér tengerben szétszórt szigetek ezrei tartoznak e csodás országhoz ahol felejthetetlen hajós nyaralások tölthetőek el egy bérelt vitorláshajón vagy motoros yachton.
A Kikládok az Égei-tengerben található dél-keletre Attika-tól és Eubea-tól. Kb. 30 kör alakban elhelyezkedő szigetből áll. A csoporthoz tartozó legjelentősebb szigetek: Amorgosz, Androsz, Kea, Delosz, Mykonosz, Milosz, Naxosz, Párosz, Antiparosz, Santorini, Syrosz és Tinosz. A legkedveltebbek szigetek a vitorlás- és katamaránbérlés szempontjából. Kikládok éghajlata száraz, nyáron a meltemi, az északról érkező szél frissíti fel, amely júniustól szeptemberig fúj az Égei-tengeren.
Dodekanísszosz szigetei Görögország legkeletebbi pontján helyezkednek el, szemközt a török partokkal, így a gulet charter igen elterjedt ezen a területen. Kb. 200 sziget alkotja de mindössze csak 26 lakott egész évben. 12 fő szigete, amelyből a Dodekánisszosz név is ered: Rodosz, Kosz, Asztipálea, Kalimnosz, Kárpatosz, Kászosz, Kastellorisz, Lerosz, Niszirosz, Patmosz, Szimi és Tilosz. Ezen szigetek éghajlata a legegészségesebb a Földközi-tengeren. A tél meglehetősen enyhe, a nyár hűvös. Rodoszon intenzív éjszakai élet folyik. Híres az aranyszínű homokkal borított strandjairól, de történelmi és archeológiai emlékekben is bővelkedik. Itt ajánljuk a vitorlás vagy katamarán bérlését, hogy a meltemit kihasználva körbehajózhassák a partokat.
A Jón-,szigetek, görög nevükön Eptinászok 7 szigetből állnak:Kefalinía, Kithira, Korfù, Itháki, Lefkáda, Paxi, Zákinthosz Epirosz tengerpartjával szemközt találhatóak, Görögország középső részével, a Peloponésszosszal egy vonalban. A szigetcsoport tagjai közül Korfu a legismertebb. Nagy méretű, sok zöld felülettel, a múlt emlékeiben igen gazdag.. A tengerpartjai nagyon szépek a tenger áttetsző és kristálytiszta. Az öblök dús növényzete gyakran egészen a partig terjed. Bérelhető motorcsónak bareboat formában vagy a helyszín ismerő tapasztalt személyzettel.
Pelloponésszoszés Attika között helyezkednek el a Saronikósz-öböl szigetei, az Égei-tenger észak-keleti részén részén, Törökországgal és Trákia partjaival szemben. A nagyobb szigetek: Leszvosz Samosz, Hiosz, Limnosz, és Ikaria. De több kisebb sziget is tartozik hozzá: Agiosz, Efsztratiosz, Pszara és a Fourni szigetek.A Dodekánisz és Kiklad szigetekhez képest kevésbé látogatottak, de szépségük semmivel sem elenyészőbb. Itt lehetséges a vitorlás vagy motoros hajó bérlés, cabin charter egy gulet , luxus vitorlás vagy személyzettel ellátott yacht fedélzetén.
A Szporádokszigetei az Égei-tengeren, Thesszália partjainál helyezkednek el. Dús, zöld erdejei a tengerpartba torkollanak. Nagyobb szigetei: Eubea, Szkiathoszs Szkopelosz, Aloniszosz e Szkírosz. Sporadok Védett Tengeri Övezete nem zárt terület, egy olyan régió amely magába foglalja az Aloniszoszi-szigeteket (észak) és a Piperi, Psatoura, Jiura, Szkandzúra szigeteit is. Az Égei -tenger ezen érintetlen szakasza ökológiai szempontból kiegyensúlyozott, igy egyedülálló módon alkalmassá vált a barátfóka természetes újranépesedéséhez a Földközi-tengeren . Önöké a választás: gulet bérlés, vitorlás vagy katamarán kölcsönzés, személyzettel ellátott motoros yacht vagy vitorláshajó, bareboat.