vissza a térségekhez

Délkelet-Ázsia


Dél-Kelet Ázsia avagy a Dél-Ázsiai Nemzetek Egyesülete az Ázsiának Kínától délre, Ausztráliától északra.az Indiai- és Csendes-óceán között elfekvő földrajzi területe. Ehhez tartoznak még az Andamane-szigetek, a Bengáli-öböl egy politikailag Indiához tartozó szigetcsoportja. Egy hajós nyaralás a világ legszebb szigetei és a burjánzó zölddel fedett szárazföld között: Bali, Malájzia, Thaiföld....

Az indonéz szigetek legértékesebb gyöngyszemeként számon tartott Bali szigete annyira tömör, hogy a homokos, déli tengerparttól mindössze néhány óra alatt átjuthatunk a 1500 m tengerszint feletti magasságon fekvő vulkán széléhez. Bámulatba ejtő tengerpartjait egy kényelmes gulet fedélzetéről ismerhetjük meg, kölcsönözhető az egész család számára alkalmas vitorlás, de igénybe vehető kabin charter is.

Malájzia
2 különálló, a Dél-Kínai-tenger által szétválasztott részből áll: A Maláj-félsziget, ahol a főváros Kuala Lumpur, a történelmi Malacca városa, Cameron Highlands teaültetvényei találhatóak.Sabah és és Sarawah államai Borneó északi lankáin terülnek el. Ez Malájzia legérintetlenebb része őserdőkkel, nemzeti parkokkal, hatalmas folyórendszerével. Természetes smaragdszínű medencék, lélegzetelállító hegyi ösvények a Föld legősibb erdejeiben, mindez könnyedén megtekinthető egy személyzettel ellátott vagy bareboat vitorlás bérlésével.

Thaiföldnek
minden évben több látogatója van mint Dél-Kelet-Ázsia bármely egyéb országának. Népszerűségének több oka van: mesébeillő tengerpartjai, az érintetlen természet, az antik kultúra művészete és archeológiai leletei, a mosoly kultúrája és a thai nép jellegzetes vendégszeretete. Thaiföld vonzó az egyéni utazó szemében is. Nem igényel nagy gyakorlatot a jól bejárt turista útvonalak elhagyása belépve így a valódi thai életbe, megismerni népét, felfedezni egy ennyire más, vendégszerető nép hagyományait. Itt igénytől függően minden tipusú hajóbérlésre lehetőség nyílik: Katamarán, vitorlás, motoros yacht akár személyzettel akár személyzet nélkül.