vissza a desztinációhoz

Grenadine-szk. - Martinique - St Lucia - Grenada


A leghíresbb szigetek azon arisztokraták és rock szárok körében akik a saját yachtjukon töltik a téli hónapokat.

Grenadine 30 szigetből és atollból áll, az egyik legkedveltebb hajós célpont a Karib-tengeren, korallzátonyokkal és azúrkék, átlátszó vízzel körülvéve, ideálisak a merülésekhez és a snorkelinghoz, hajózáshoz. Mindössze 10 sziget lakott, de ezen is csak kevesen élnek és nincsenek kifejlődve. Ennek ellenére egyes szigeteket mint Mustique és Palm Island a gazdag és híres emberek látogatják, mások mint Bequia és Union Island inkább a tengeri farkasokat és világutazókat vonzzák a világ minden tájáról és divatos helyeket nyújtanak az evéshez és alváshoz.

 

Martinique egy darab Franciaország a trópusokon. A főváros Fort-de-France, egy elegáns és modern 100.000 lakost számláló város, a legnagyobb a francia Antillák közül, ennek ellenére még mindig találunk halászfalukat és érintetlen tengerpartokat. A dél-keleti szakaszon találjuk a legtöbb fehér és sötétebb árnyalatú tengerpartot, amelyek úszásra leginkább alkalmasak. Az 1902-ben történt vulkánkitörésben több mint 10 hajó süllyedt el a Saint-Pierre öbölben, ez a búvárok számára érdekes helyszín.Grand Anse korallzátonyai is kedveltek.Cap Enragé, Case Pilote-tól északra több víz alatti, halakkal és langusztákkal teli barlangnak ad otthont. A legjobb snorkelingpontok: Grand Anse és Sainte-Anne környéke és a Saint-Pierre-től Anse Céron-ig tartó szakasz.

 

A zöld hegyekkel borított St.Lucia szigetét a számos hotel építése tette kedveltté a karib-tengeri célpontok között. A kilátás vidékies: kis halászfalvak a tenger mentén, míg a sziget belsejét banán és kókuszfaültetvények fedik. Az egyenetlen tengerpart valódi paradicsom a búvárkodás szerelmesei számára: szivárványszínű halak, barlangok és meredek sziklafalak. A számos hotel ellenére St. Lucia minden tengerpartja pubblikus. A látogatott észak-nyugati részen, Gros Islet és Pigeon Point körül fürdőzésre alkalmas homokos partok találhatóak de Choc Beachen és Reduit Beachen is. A dél-nyugati részen több elrejtett öböl található, egy részük csak hajóval közelíthető meg. Vieux Fort, a sziget legdélibb pontja és Cas-en Bas a sziget észak-keleti részén a tapasztalt szörfösök célpontja.

A fűszerek szigetének is nevezik, a hihetetlen mennyiségű szerecsendió, fahéj, gyömbér és szegfűszeg jelenléte miatt.Grenada hegyvidékes belső területe esőerdőkkel és vízesésekkel tarkított, egyenetlen partvonalán  védett öblöket és strandokat találunk.
A főváros, St George's, kikötéje az egyik legszebb a Karib-térségben. A Grenadát körülvevő tenger korallzátonyokban gazdag, hemzsegnek a halak, teknősök és más tengeri élőlények és ideális minden típusú búvárkodáshoz: gyönyörű korall képződményeket  találunk már a sekély vízben is,de fellelhetünk víz alatti falakat, kanyonokat és hajóroncsokat is. A legjobb helyek a búvárkodásra Bose Reef, a Sárkány-öböl és a Grand Mal pont. Még a Grenada és Carriacou között lévő lakatlan szigetek is említésre méltóak, például Kick'em Jenny. A Sisters Islandon egy függőleges sziklafal és a Moliniére Point, St George's -tól északra kínálja a legjobb snorkelinges helyeket, bár a szárazföld felől nehezen megközelíthető. A horgászat iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk a Grenada vizeiben úszó kék marlint, fehér nyársorrúhalféléket, vitorláshalat és sárgaúszójú tonhalat. A legjobb szezon a halászatra a  téli időszak.