vissza a desztinációhoz

Brit Virgin-szigetek


Egy bérelt yacht fedélzetén navigálhatunk a szigetek között, amely a legelterjedtebb megoldás a szigetek meglátogatására. Egy hajó segítségével könnyen felfedezhetőek a turistamentes öblök és tengerpartok akár a főszezonban is. A horgonyzáshoz az egyik legalkalmasabb helyszín a Cane Garden Bay, Tortola szigetén – egy csodaszép strand és két sziklazátony várja a felfedezőket. Engedélyezett a horgonyzás a lakatlan Norman-szigeten is, Tortolától délre, amelyet a kalózok idején öbölnek kereszteltek – szélmentessége és földjének gazdagsága végett. A közeli Peter Island az a sziget, ahol Feketeszakáll kapitány 15 matrózt kitett egy üveg rummal és egy karddal, hogy kivégezzék egymást. Mindkét szigeten osztozkodnunk kell a langusztákkal és tengeri csigákkal valamint néhány percre találhatóak a merülésre alkalmas helyszínek. Ez utóbbi tevékenységre kitűnő helyszín Salt Island, északkeletre a Peter Islandtól, amely az RMS Rhone hajótörésről híres. Ez a gőzhajó 1867-ben süllyedt el, kettétörve.

 

 

A legjelentősebb szigetek: Tortola, Virgin Gorda, Anegada és Jost Van Dyk, a többi 40 sziget legtöbbje lakatlan.  A szigetek belsejében lévő dombok sűrű, szubtrópusi növényzettel borítottak. Vannak azonban száraz területek is, nedvdús gyümölcsfákkal, pálmákkal és partmenti mangrovemocsarakkal borítva ahol remeterákok és halacskák henteregnek. Az erdők őshonos növényzete a mahagóni, füge, páfrányok és a Philodendrum giganteum, amely a földön kúszik amíg el nem ér egy vastag fát, amelyre felfuthat. A szigeteken rendkívül elterjedt a papaya, mangó, kókusz és a majomkenyérfa.

 

Főszezonnak a decembertől májusig tartó időszak mondható, bár nagy mértékben függ Észak-Amerika és Európa időjárásától. A Virgin-szigetek éghajlata mindig enyhe.