vissza a desztinációhoz

Korzika


Néhányan magasztalják, mások inkább rossz hírét keltik. Korzikán néha előfordulnak túlzások, sértések és drámák..  Történelme hasonlít a földrajzához és ugyanez vonatkozik az ott születettekre is: sziklaszilárd, titokzatos, háborgó és megfejthetetlen. Civilizációk és a betolakodók vették birtokukba  ezt a kivátságos földet. Legnagyobb mértékben a genovai megszállás hagyott nyomot maga után.

Felfedezhetitek hogy Korzika sokkal többet ér mint amennyit mondanak róla, és hogy jóval meghaladja a róla szőtt legendákat. Lehetetlen mindent megtekinteni, még akkor is ha egy helyismerettel rendelkező személy bemutatja nekünk, egy csillagon keresztül, a legkiemelkedőbb helyszíneket.

Tralonca-hoz érve, elmeredni a messzeségbe , a Vörös-fok tengerében. A Korzikai-fokhoz érkezve lehet meditálni a régi bölcsekhez hasonlóan, akik a falakon ülve filozofálnak.

 

Nézzétek a Kentaurt, Szent-Antalt a Balagne-n, ahol nőnek az olivafák, Bonifaciot, ahol vége van a földnek...és Sartene-t, Porto Vecchio.t, Girolata-t, a szétszórt római kápolnákat, Bavella győzedelmeskedő csúcsait, Arone kifogástalan tengerpartját Piana mellett......

 
Egy egész gyűjteményre lenne szükség, hogy ezt a képzeletbeli múzeumot bejárhassuk, aminek minden kövét és minden fáját  magamban hordozok.Tekintsetek meg minél többet ezen a szigeten...